Om

Emma heter jag som står bakom stamnamnet SE*Katja Kvists och vi finns i Arlöv, utanför Malmö. Jag är uppvuxen med djur och katter och skaffade min första egna katt när jag var 19 år. Det var en svart huskatt, Maxima, vars mor var en korat. Min egen mor fastnade för koraten och jag följde med på en utställning i Göteborg för att hälsa på en av de få uppfödarna som fanns i Sverige då och där i en bur låg något av det vackraste jag sett, en Seychellois (numera siames med vitfläck). Där och då var jag såld och började febrilt att leta efter min drömkatt.

I juni 2010 hämtade vi S*Di Novus Gypsy (Katja) SYS n03. Hon var den absolut vackraste och snällaste katt jag någonsin träffat och hon stal mitt hjärta totalt. Jag delade stamnamn med min mor på den tiden men det blev tyvärr aldrig någon kull efter Katja och vi skrev över stamnamnet på henne helt. Katja dog 2016 och lämnade ett enormt hål efter sig. S*Felicula Begin flyttade in under hösten 2016 och det blev startskottet på den dröm jag burit på om att föda upp. Katja kommer alltid att finnas med som en del i uppfödningen och stamnamnet SE*Katja Kvists är till hennes minne.

Målet med uppfödningen är att föda upp sunda, korrekta och trygga katter, gärna med vitfläck.

Katterna finns med i allt här hemma, de är med när det lagas mat, de solar på balkongen, ligger i knäet, hälsar gäster välkomna, sover med mig i sängen och leker i massor. Siameser och orientaler är otroligt sociala och vill vara med i allt.